Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis? Met de zalven van Weleda ben je op heel wat vervelende kwaaltjes voorbereid. De formules op basis van werkzame plantenextracten ondersteunen het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zijn 100% natuurlijk.

Ruwe, schrale of gesprongen huid?

Omdat de blaadjes van de Calendula-bloem tijdens de bloei zoveel licht en warmte absorberen, is dit plantje bijzonder rijk aan actieve bestanddelen. Calendula-extract (ook wel bekend als ‘plantaardig jodium’) wordt daarom van oudsher gebruikt om de huid te ontsmetten en de aanmaak van nieuw weefsel te stimuleren.

Zonnebrand of gestoken door een mug?

Bezoek gehad van vervelende insecten? Of je huid te lang blootgesteld aan de zon? Urtica Zalf zorgt voor verlichting wanneer je huid hierdoor gevoelig, geprikkeld of rood is. De formule bevat o.a. extract van kleine brandnetel (Urtica urens), wat het trekkerige gevoel verzacht.

Stijve spieren?

Voelen je spieren wat stijf en gevoelig aan, bijvoorbeeld na een flinke wandeling? Arnica Zalf kan hulp bieden! De formule bevat een hoog gehalte aan Arnica-extract (maar liefst 30%). Dit heeft een verwarmende en herstellende invloed op de spieren en stimuleert de doorbloeding. Breng wat zalf aan op de gevoelige plek en je spieren zullen snel weer soepel aanvoelen.