Onlangs konden jullie proeven van de overheerlijke Nuts ’n Seeds granola van Xavie in onze Detox Edition. Xavie heeft nu een supertof kennismakingspakket samengesteld… perfect voor de mensen (zoals wij :-)) die niet kunnen kiezen!

Weet je niet welke granola je moet kiezen? Welke je nu het lekkerste zal vinden? Met noten en zaden? Of toch ietwat exotischer met abrikozen en amandel? Of een verwennerijtje voor het weekend met extra chocolate?

XAVIE maakt voor jou een pakketje met van iedere soort granola een zakje van 175 g. Ideaal om met elke smaak kennis te maken en je favoriete granola te ontdekken!

6 x 175g voor slechts 30 euro

Te bestellen via : https://www.xavies.be/18-promoties

kennismakingspakket-6-x-175-g Xavies Granola

kennismakingspakket-6-x-175-g Xavies Granola

Deze straffe madam heeft ook een leuke blog met tal van recepten, hieronder vinden jullie alvast één van haar posts:

Aan welke voorwaarden voldoet een gezond ontbijt?

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, weet intussen iedereen zo ongeveer wel. Je ochtendritueel hoort je energie en kracht te geven om een volle, actieve dag de baas te kunnen. Net daarom is het essentieel om de voeding die je ’s morgens opneemt zorgvuldig uit te kiezen. Deze vormt immers de brandstof die jouw dierbare lichaam draaiende houdt. Toch op z’n minst tot de lunch. Om fris en alert te blijven en bovendien een gevoel van verzadiging te behouden, is een uitgebalanceerd ontbijt dus een must. Niets zo vervelend als rond 10 uur je luid rommelende maag tot stilte te moeten bedaren tijdens een vergadering of toe te geven aan de suikerrijke traktatie van een collega door een gemeen suikerdipje. Maar welke voedingsmiddelen kies je nu het beste bij het samenstellen van je ontbijt om dat soort situaties te vermijden?

Granen en pseudogranen

Granen, zoals haver en tarwe en pseudogranen, zoals boekweit en quinoa, zijn een bron van meervoudige koolhydraten. Tijdens een langzaam verteringsproces geven ze hun energie beetje bij beetje vrij, waardoor ze de ideale brandstof zijn om je lichaam enkele uren actief en energetisch te houden. Naast die waardevolle trage koolhydraten, bevatten onbewerkte granen en pseudogranen ook een aanzienlijk percentage eiwitten, belangrijk voor de opbouwprocessen van onder meer onze spieren, hormonen, bindweefsels… Tot slot leveren ze een grote hoeveelheid vezels, die ons samen met de eiwitten een voldaan en verzadigd gevoel bezorgen.

Noten en zaden

Noten en zaden zijn bronnen van gezonde, onverzadigde vetten waarvan omega-3 zowat de bekendste is. Vetten hebben lang een slechte reputatie gehad, maar intussen werd aangetoond dat het gezonde omega-3 ons lichaam beschermt tegen hart- en vaatziekten, dat het ontstekingsremmend werkt en het zou het risico op depressies verminderen. De plantaardige omega-3-bronnen bij uitstek zijn walnoten en lijnzaad.
Naast gezonde vetten leveren noten en zaden ons ook heel wat vezels. Wat dat betreft is lijnzaad opnieuw een koploper. Dat maakt het een ideaal wapen voor wie streeft naar een vlottere darmtransit. Tenslotte leveren noten en zaden ons ook heel wat eiwitten: zo’n 20% van hun massa bestaat uit proteïnen. Daarom maken ze voor vegetariërs en veganisten een onmisbaar deel uit van een gezond eetpatroon.

Fruit

Je bent best niet te kwistig met snelle suikers, om daaropvolgende suikerdipjes en cravings te vermijden. Een kleine hoeveelheid snelle suikers opnemen bij je ontbijt kan echter zeker geen kwaad. Het kan je de nodige kickstart geven om op gang te komen. Fruit vormt hiervoor de beste keuze. Naast de fruitsuikers neem je op die manier namelijk ook water, vezels, vitaminen en mineralen op. Dat maakt fruit veel gezonder en vullender dan elke andere suikerbron.

Yoghurt en melk

Naast de proteïnen en calcium uit noten, zaden en haver, kunnen natuuryoghurt of melk nog een extra bron vormen van deze voedingsstoffen. Daarnaast bevatten deze zuivelproducten ook heel wat water, waardoor ze bijdragen aan een voldaan gevoel.

Een portie XAVIES’ 0% Sugar Pure Toasted Granola, Nuts & Seeds of Seeds, volledig vrij van toegevoegde suikers, is een gezond en puur ontbijt voor elke dag. Rijk aan trage koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vezels. In combinatie met wat melk of yoghurt en eventueel wat fruit, levert de Pure Toasted lijn je alle voedingsstoffen die je nodig hebt om vol energie aan je dag te beginnen!