We just love summertime! Jij ook? Om de zomer helemaal stralend door te gaan, is er wat voorbereidingswerk nodig. We’re thinking hydrateren-hydrateren-hydrateren!

Zon en zee drogen je huid uit, dus drink meer dan genoeg water (of de cold brew ice-tea’s met antioxydanten van Café Couture which we all love) en geef extra aandacht aan je huid.

Before…

Scrubben die handel! Niemand wil vale en doffe benen tijdens de zomer. Geef je lichaam een goede scrubbeurt en haal op die manier de dode huidcellen weg. Je kan hiervoor handig gebruik maken van de loofah uit de Tropical Breeze Edition.

Vergeet je niet in te smeren voor het zonnen, zeker na je scrubbeurt, want door het scrubben heb je een extra laagje bescherming weggehaald. Je doet er echt best aan om je telkens in te smeren wanneer je in de zon gaat, aan het strand of in de stad. Je huid is zo gevoelig en elke keer je verbrandt, beschadig je je huid. Dit kan gevolgen hebben op latere leeftijd. Trust us, you will regret.

Voor de ladies die graag zonnen : dacht je dat met een scrubbeurt je fijne bruine kleur verdwijnt? Om het maximale uit je tan te halen, moet je net scrubben – ook na het zonnen – want dan vernieuwt je huid zich sneller. Zo verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar word je ook sneller en egaler bruin.

Had je de Spring Edition reeds besteld? Dan komt die nu héél handig van pas. Voor vrouwen-on-the-go of de non-waxers onder ons, gebruik het scheermesje van Preserve (gemaakt van gerecycleerde yoghurtpotjes…yay!) en de biologische scheerzeep van John Masters Organics om je benen zijdezacht te maken. Gebruik de satin leg gloss oil (ook uit de Spring Edition) om je benen helemaal te laten stralen! En hiervoor komt het scrubben ook weer goed van pas (ja ja ja… everybody can use a good scrub-a-dub). Wist je dat scrubben je haartjes mooi rechtop laat staan? Zo verminder je ingegroeide haartjes, bultjes en scheerwondjes. Scheer altijd onder de douche (dus niet droog), met de haargroei mee (bij je bikinilijn is dat van buiten naar binnen) met verzachtende scheerzeep. Eindig je scheerbeurt met een voedende olie of crème voor een instant zachte huid.

Wist je dat schuimende douchegels of foams je huid nog meer kunnen uitdrogen? Je gebruikt best producten op basis van olie om je te wassen. Check dan ook de douche foam van Kneipp uit onze Tropical Breeze Edition die je huid ook goed hydrateert.

It’s a smile, it’s a kiss, it’s a sip of wine, it’s summer time! 

Enjoy ladies!